RKSV Nuenen gaat een “zonnige” toekomst tegemoet

Zoals onze voorzitter in de A.L.V. aankondigde, zijn donderdag 7 November j.l. de werkzaamheden gestart voor de installatie van 320 zonnepanelen op het dak van onze accommodatie. ’s Morgens zijn met een mobiele kraan alle benodigde materialen op het dak getakeld, waarna de monteurs van Energienet met de montage zijn begonnen. Bij oplevering is het totaal geinstalleerd vermogen is 107.200 Wattpiek. De verwachting is dat de opbrengst ca 2/3 van ons ET gebruik zal dekken.

Deze installatie maakt deel uit van het project “softpoints” langs het veld wat door onze energiesponsor BAN bouw is aangeboden en door SOFTS geplaatst is.
De plaatsing van de zonnepanelen in opdracht van SOFTS is gebeurd door onze sponsor ENERGIENET en de installatie aanpassingen zijn gedaan door onze sponsor ETB van KEULEN.

De vereniging wil verder de gemeente, de stichting Vrienden RKSV Nuenen en de stichting B.O.S.N. bedanken voor hun ondersteuning en medewerking in dit project.
Alhoewel we reeds in 2008 bij de bouw van de accommodatie al in vrijwel alle ruimtes bewegingsmelders en energiezuinige verlichting hebben geinstalleerd, zetten we met de ingebruikneming van deze installatie een verdere stap in de verduurzaming van onze accommodatie.

Bestuur RKSV Nuenen